dinsdag, 12. april 2011 - 20:14

Politie stuit op € 900.000,= amfetamine bij afpersingszaak

Oosterwolde

De politie heeft zaterdag 9 april tijdens een doorzoeking van een woning ruim 90 kilogram amfetamine in beslag genomen. De poltie stuitte eigenlijk 'per ongeluk' op de partij amfetamine.

Op 30 maart werd er door een man bij de politie aangifte gedaan van wederrechtelijke vrijheidsbeneming, afpersing en mishandeling. In een woning in Friesland was hij tegen zijn wil vastgehouden en mishandeld.

Uit het politieonderzoek werden de verblijfplaatsen van de verdachten bekend. Op zaterdag 9 april zijn twee inwoners van Oosterwolde van 27 en 28 en een 43-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Tijdens de doorzoeking van een woning in Oosterwolde troffen rechercheurs een aantal dozen aan waarin na onderzoek ruim 90 kilogram amfetamine bleek te zitten. Deze partij harddrugs heeft een straatwaarde van ruim € 900.000,=

De drie verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Door de politie wordt verder onderzoek gedaan naar de wederrechtelijke vrijheidsbeneming, afpersing en mishandeling van het slachtoffer. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de herkomst van de harddrugs.
Provincie:
Tag(s):