zaterdag, 23. juli 2011 - 13:11

Politie tevreden over Vierdaagsefeesten en marsen

Nijmegen

De politie Gelderland-Zuid kijkt tevreden terug op de Vierdaagsefeesten en marsen.

De marsen zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De feesten werden gedurende de week steeds drukker bezocht. De sfeer in de stad was overwegend ontspannen en gemoedelijk. In totaal verrichtte de politie 70 aanhoudingen. Tijdens de afsluitende vrijdagavond en -nacht hield de politie 15 personen aan.

De aanhoudingen van vrijdag waren o.a. voor belediging van politiemensen, mishandelingen, het niet voldoen aan bevel of vordering en openlijke geweldpleging. De meeste aangehouden verdachten konden na verhoor en met een proces-verbaal weer naar huis. De overigen worden vandaag afgehandeld en weer op vrije voeten gesteld.

Net als in voorgaande jaren werden deze Vierdaagse hoofdzakelijk aanhoudingen verricht voor openbare dronkenschap, belediging, eenvoudige mishandeling, diefstal en overtreding van de Opiumwet. Dit jaar werden gedurende de week vier aanhoudingen verricht voor vals geld. Dit gebeurde vier keer op de Molenstraat en éénmaal op het Hertogplein. In de meeste gevallen verstuurde de politie een SMS-Alert naar stagemanagers, beveiligers en zonecommandanten om extra alert te zijn.
Provincie:
Tag(s):