maandag, 24. oktober 2011 - 12:22

Politie trekt vuurwapen bij aanhouding

Delft

Politieagenten hebben maandag kort na middernacht hun vuurwapen getrokken bij de aanhouding van twee verdachten in een auto.

Een getuige belde de politie toen er door twee onbekende mannen werd aangebeld bij zijn woning. De man vertrouwde het niet en belde de politie. Toen de agenten aankwamen rijden, zagen zij net vanuit de straat een personenauto met gedoofde verlichting de Westlandseweg oprijden. In de auto zaten, na later bleek twee mannen in de leeftijd van 27 en 34 jaar en afkomstig uit Den Haag en Rotterdam. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar van het voertuig als vuurwapengevaarlijk bekend stond.

Hierop besloten de agenten de mannen conform de 'uitpraatprocedure' aan te houden. Hierbij trokken de agenten hun vuuurwapen. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt wat de mannen van plan waren. Beiden werden ingsloten voor nader verhoor. De auto van de mannen namen zij in beslag voor nader onderzoek omdat in het dashbordkastje een vuurwapen werd aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):