zondag, 4. december 2011 - 18:23

Politie Utrecht lost schoten tijdens voetbalrellen bij Galgenwaard

Utrecht

De politie heeft bij het stadion Galgenwaard in Utrecht zondagmiddag waarschuwingsschoten gelost nadat na de wedstrijd tussen FC Utrecht tegen FC Twente rellen waren uitgebroken.

De Mobiele Eenheid de ME voerde charges uit. Burgemeester Wolfsen riep de menigte op tot kalmte.

De wedstrijd werd zondagmiddag na een onderbreking van ongeveer een kwartier weer hervat. Toen werd de wedstrijd op last van de clubleiding van FC Utrecht gestaakt. Dit omdat er vuurwerk werd afgestoken op de tribunes en omdat er zowel binnen als buiten de Galgenwaard rellen plaatsvonden. Na een kwartier hervatte scheidsrechter Reinold Wiedemeijer het duel weer. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-6.

Na de nederlaag voor Utrecht keerden woedende aanhangers van de club zich na afloop tegen Twente-supporters waarbij met stenen werd gegooid. De politie, die tussenbeide kwam, werd eveneens bekogeld maar sloeg hard terug. Daarbij werd enkele malen een waarschuwingsschot gelost.

In de wijk moesten auto's en bushokjes het ontgelden. De politie heeft een nog onbekend aantal raddraaiers gearresteerd. Voor zover nu bekend is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):