zondag, 26. juni 2011 - 21:10

Politie vangt twee drankrijders in één klap

Hoorn

Op zondagmorgen omstreeks 06.20 uur controleerde de politie een 21-jarige man uit Zwaag in een personenauto op de Provinciale in Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruikt en moest op het politiebureau een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 110 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is juist een slok meer dan het voor hem toegestane maximum van 90 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Tijdens het onderzoek moest zijn 23-jarige vriendin, afkomstig uit Venhuizen, wachten. Toen zij het allemaal te lang vond duren, pakte zij de auto en reed het parkeerterrein van het politiebureau aan de Blokmergouw af.

Politieagenten zagen dat dat niet bepaald soepel ging. Zij stapten meteen in een politieauto om de vrouw tegen te kunnen houden. Deze bleek echter al gestrand te zijn op de Oostergouw waar de auto juist over het spoor van de oude stoomtram op zijn kant in de berm lag.

De vrouw was uit de auto gekropen en liep weg. De politie kon haar aanhouden en meenemen naar het bureau waar ook zij moest blazen. De vrouw bleek
615 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies dus bijna zeven maal het voor haar geldende maximum. Bovendien bleek zij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):