zondag, 13. maart 2011 - 20:16

Politie verricht aanhoudingen bij grote vechtpartij Volendam

Volendam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 5 verdachten aangehouden tijdens een grote vechtpartij op de Zeestraat in Volendam. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat er een vechtpartij tussen veertig personen plaatsvond in Volendam. Ter plaatse zag de politie dat er twee groepen tegenover elkaar stonden. Vermoedelijk een groep uit Broek in Waterland tegen Volendammers. Over en weer werden diverse provocerende teksten gescandeerd en op diverse plaatsen vonden verhitte discussies en gevechten gaande.

Om de twee groepen uiteen te drijven werd er een Arriva bus gevorderd voor de groep uit Broek in Waterland. Zij voldeden aan de vordering en stapten in de bus. De Volendammers werden vervolgens middels zachte dwang gevorderd huiswaarts te keren.

Bierblikjes gegooid
Agenten vormden een linie en liepen langzaam voorwaarts. Hierbij werd door de groep met projectielen als volle bierblikjes gegooid. Meerdere personen voldeden niet aan de vordering en duwden en trokken aan de agenten, uitten bedreigingen en/of beledigingen.

In totaal zijn vijf verdachten aangehouden en voorgeleid. Teneinde de ontruiming van het parkeerterrein en de aangrenzende Zeestraat te Volendam goed te laten verlopen en een spoedig einde aan de wanordelijkheden te maken, werd door de politie, daar waar nodig, geweld toegepast, teneinde de groep fysiek te verwijderen.
Provincie:
Tag(s):