vrijdag, 14. januari 2011 - 10:53

Politie verricht arrestatie in taximoord Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

De politie heeft woensdag een 24-jarige Pool aangehouden. ‘Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 37-jarige taxichauffeur’, meldt de politie.

Het lichaam van het slachtoffer werd op 09 oktober 2010 aangetroffen op de Duinlaan in Kaatsheuvel. De man was door een misdrijf om het leven gebracht. Een spoor in het onderzoek leidde naar Polen. De politie vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit van de 24-jarige. De Poolse autoriteiten hebben hem woensdag uitgeleverd aan Nederland. De verdachte is in verzekering gesteld.

Onderzoek TGO
De politie startte op 09 oktober 2010 een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) naar aanleiding van het aantreffen van een dode man op de Duinlaan in Kaatsheuvel. Sectie wees uit dat hij door een misdrijf om het leven was gebracht. Het slachtoffer betrof een 37-jarige Tilburgse taxichauffeur.

Het 25-koppig rechercheteam startte een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek. Op 12 oktober 2010 besteedde het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Een spoor in het onderzoek leidde naar Polen waar de 24-jarige verdachte in beeld kwam.

De politie vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit aan de Poolse autoriteiten waarna de 24-jarige gisteren is overgeleverd aan de Nederlandse politie. Hij is aangehouden als verdachte van moord cq doodslag.
Provincie:
Tag(s):