dinsdag, 19. juli 2011 - 10:56

Politie vindt 1 miljoen euro in tas

Badhoevendorp

De politie Kennemerland heeft bij een hotel nabij de A4 een tas gevonden met hierin één miljoen euro aan briefgeld. Het geld werd gevonden in een auto die was blijven staan op het parkeerterrein.

Kort daarvoor arriveerde een man per taxi bij het hotel. Vlak daarachter reden een BMW en een Audi. Toen de man uitstapte, werd hij door een man uit de Audi, die zich voordeed als agent maar geen uniform aan had, in de boeien geslagen en werd de man meegenomen. Er was die avond ook een bruiloftsfeest bij het hotel en de gasten die buiten stonden zagen het allemaal gebeuren. Ze wantrouwden de situatie en spraken de nepagent aan. Die raakt daardoor zo van slag dat hij ervandoor ging.

Ondertussen probeerden de Audi en de BMW snel het parkeerterrein te verlaten. Maar ze hadden maar één uitrijkaart. Kortom: de Audi kon het terrein niet af. De gewaarschuwde echte politie trof op het parkeerterrein een verlaten Audi A6 aan en in de buurt daarvan lag een zwarte tas met
daarin bijna €1.000.000,- in briefgeld. De man stond nog wel geboeid op de parkeerplaats. Het leek erop alsof de personen in de Audi en BMW uit waren op de tas met geld, waar de bijna €1.000.000,- in bleek te zitten.

Er zijn meerdere personen bij betrokken geweest, van enkele personen zijn bewakingsbeelden. De beelden van deze personen, van de auto’s en de tas met bijna €1.000.000,-, worden vanavond getoond in het programma Opsporing Verzocht.
Provincie:
Tag(s):