donderdag, 4. augustus 2011 - 9:32

Politie 'vist' verdachte van straatroof uit sloot

Rotterdam

Een 21-jarige Rotterdammer heeft woensdagmiddag, rond 15.30 uur een nat pak opgelopen nadat hij vluchtte bij een straatroof. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De man wordt er van verdacht dat hij die middag bij NS station Alexander de tas van de schouder van een vrouw had gerukt. Het slachtoffer was daarbij ten val gekomen, maar raakte niet gewond.

De verdachte was met de tas weggerend in de richting van de Marten Meesweg met in zijn kielzog een aantal mannen die getuige waren geweest van de roof en die de achtervolging hadden ingezet. Zij kwamen korte tijd later terug met de tas van de vrouw. De verdachte hadden zij echter niet achterhaald.

In het riet gevlucht
Politiemensen die naar de melding kwamen zagen een man die aan het signalement voldeed, het riet bij een sloot langs de A20 inlopen. In de zoektocht naar de man werd een helikopter ingezet om warmtebeelden te maken en een hond om naar hem te speuren. Hij is in de sloot aangetroffen en kon worden aangehouden. Met een nat pak is hij overgebracht naar een politiebureau.
Provincie:
Tag(s):