woensdag, 26. januari 2011 - 15:39

Politie voorkomt zelfverbranding bij Egyptische ambassade

Den Haag

Door alert optreden hebben politieagenten woensdagmiddag weten te voorkomen dat een 52-jarige man van Egyptische afkomst zichzelf in Den Haag bij de Egyptische ambassade in brand stak. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.

Spandoek op zijn rug
Medewerkers van Bureau Orde en Beveiligen van het korps Haaglanden, zagen tijdens hun diplomatieke surveillance dat voor de Egyptische ambassade aan de Badhuisweg, een man op straat stond. Hij had een spandoek op zijn rug.

Overmeesterd
Toen gealarmeerde politieagenten vlak daarna rond 14.00 uur aankwamen, zagen zij hoe de man zichzelf overgoot met een vloeistof. Op het moment dat de man zich met een aansteker in brand probeerde te steken, overmeesterden de agenten hem.

Na hem gepepperd en bespoten te hebben met een brandblusser , werd de man tegen de grond gewerkt. De agenten brachten hem direct over naar een politiebureau, waar hij onder de douche werd gezet.

Spiritusachtige vloeistof
Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de man zich mogelijk overgoot met een spiritusachtige vloeistof. Het is nog niet bekend wat zijn motieven waren.
Provincie:
Tag(s):