woensdag, 24. augustus 2011 - 19:47

Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Groningen

De politie waarschuwt inwoners van het noordelijke gedeelte van de Stad Groningen voor een man die met babbeltrucs woningen binnen proberen te komen. Er zijn reeds vijf aangiftes tegen de man opgenomen.

De politie heeft daarnaast ook meldingen gehad dat deze man woningen is binnengekomen en zich bij ontdekking verontschuldigde. Soortgelijke meldingen zijn de laatste week vooral binnengekomen uit de Korrewegwijk. De werkwijze van de man is vrijwel altijd hetzelfde. Hij belt ergens aan en doet zich voor als een buurman of buurtbewoner. Hij vraagt de bewoner om hem wat geld te lenen. De man loopt hierbij vaak even mee de woning binnen. Hierbij ziet hij kans om spullen uit de woning mee te nemen.

Signalement

De politie beschikt van de dader over het volgende signalement: blanke man, 30 tot 35 jaar, lengte 1.80 — 1.90 meter lang, lichtbruin gemillimeterd haar en een gezet postuur. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een gestreept vest met horizontale strepen. Verder droeg hij sportschoenen. Opvallend is dat de man een tatoeage in zijn nek heeft. De politie waarschuwt mensen om vooral niet op dergelijke verhalen in te gaan en vooral deze man niet uw woning binnen te laten. Vertrouwt u het niet? Bel dan 0900-8844 (lokaal tarief) en probeer zoveel mogelijk kenmerken (personen of vervoersmiddelen) te onthouden.
Provincie:
Tag(s):