donderdag, 18. augustus 2011 - 17:51

Politie waarschuwt voor voorwerpen op de A7

Wieringerwerf

Vanaf begin dit jaar worden er regelmatig voorwerpen op de A7 geplaatst op het gedeelte tussen Den Oever en Abbekerk. In totaal vond dit tien keer plaats in beide rijrichtingen. Tot nu toe is de schade gelukkig alleen materieel. Maar dit had ook anders af kunnen lopen.

De politie neemt de zaak dan ook zeer hoog op. Zij gaat er vanuit dat de voorwerpen met opzet op de weg worden geplaatst. Degene die hiervoor verantwoordelijk is maakt zich schuldig aan poging moord of poging tot doodslag. Hierop staan zeer hoge straffen. De politie heeft, in samenwerking met het KLPD, het rechercheteam dat de zaak onderzoekt uitgebreid.

De eerste keer dat er een voorwerp op het traject tussen Abbekerk en Den Oever werd geplaatst was op donderdag 3 februari. Sinds die tijd zijn er onder andere fietsen, een plastic koe, een televisie en een stoel op de A7 aangetroffen. De politie roept bestuurders op voorzichtig te zijn op dit traject van de A7 in beide rijrichtingen,

Heeft u de afgelopen maanden iets verdachts gezien op of langs het traject Den Oever/Abbekerk van de A7? Neemt u dan contact op met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):