donderdag, 11. augustus 2011 - 11:17

Politie waarschuwt voor vrouwen met vlaai

Maastricht

Een 54-jarige alleenstaande vrouw uit Maastricht is dinsdagmiddag het slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc. Twee onbekende vrouwen lukte het om met een smoesje (ze kwamen om de klacht van de bouwvereniging te bespreken) te worden binnengelaten in de flatwoning van benadeelde aan het Old Hickoryplein. Na het bezoek bleek het juwelenkistje te zijn leeggehaald.

De vrouwen -volgens de aangeefster van oost-Europeese afkomst- werden in de woonkamer toegelaten. Een van hen had een vlaai bij zich die ze wilde aansnijden in de keuken. De bewoonster vertrouwde het niet en liep achter haar aan. Ze zag toen in de hal een derde vrouw staan die ze niet eerder had gezien. Voor de voordeur stond nog een vierde vrouw die vermoedelijk op de uitkijk stond. Kort hierna zijn alle vrouwen vetrokken en kwam de bewoonster erachter dat haar juwewlen er niet meer waren.

Op donderdag 4 augustus deden zich in Sittard kort na elkaar twee soortgelijke gevallen voor. Hier werd bij twee hoogbejaarde vrouwen (83 en 94 jaar) met een babbeltruc binnengedrongen en was er eveneens sprake van oost-Europese vrouwen. In een geval werd ook 'getracteerd' op vlaai.

De politie waarschuwt vooral ouderen en alleenstaanden alert te zijn voor dit soort praktijken. Zij adviseert om de deur alleen te openen met de veiligheidsketting op de deur en deze pas te openen als het vertrouwd is en mensen zich kunnen legitimeren.
Provincie:
Tag(s):