donderdag, 24. maart 2011 - 15:01

Politie waarschuwt voor wisseltruc

Valkenburg a/d Geul

Een 72-jarige inwoner van Valkenburg a/d Geul is woensdagochtend bijna het slachtoffer geworden van een wisseltruc. Door snel te reageren kreeg hij het uit zijn beurs gerolde geld nog terug.

De man liep omstreeks 10.40 uur over de Sint Pieterstraat in zijn woonplaats toen hij werd aangesproken door een onbekende man, vermoedelijk afkomstig uit de Balkan. Deze ongeveer 40-jaar oude man vroeg hem in gebrekkig Duits of hij een euro kon wisselen voor de parkeerautomaat. Toen het slachtoffer zijn beurs trok en een euro hieruit wilde pakken sloeg de onbekende toe. Hij hield zijn goedgevulde beurs samen met een foldertje een ogenblik vast boven de portemonnee van de bejaarde man en zag toen kans om in die korte tijd een bankbiljet van vijftig euro hieruit weg te nemen. Vlak hierna ontdekte de bejaarde man de diefstal en ging achter de dief aan. Toen deze zich betrapt wist gaf hij spontaan het ontvreemde geld terug met de mededeling dat dit uit de beurs van de man was gevallen en hij dit had opgeraapt. Hierna maakte hij dat hij wegkwam.

Ook een 61-jarige man uit Eijsden bleek op de Passage slachtoffer te zijn geworden van de wisseltruc. Bij een kruidenierszaak aan de Louis van der Maesenstraat zag de man kans om de beurs te rollen van een 47-jarige vrouw uit Maastricht.
Provincie:
Tag(s):