maandag, 3. januari 2011 - 20:17

Politie zet trein stil na alarm van Duitse politie

Barneveld

De politie heeft een trein op last van de Duitse politie stopgezet bij Barneveld vanwege een verdachte persoon in de trein.

De politie heeft een trein op last van de Duitse politie stopgezet bij Barneveld vanwege een verdachte persoon in de trein. Zo’n driehonderd reizigers zijn uit de trein gehaald en met bussen verder naar hun bestemming gebracht, aldus een woordvoerder van de politie Gelderland-Midden. De bewoners van drie boerderijen in de directe omgeving van de trein zijn uit voorzorg geëvacueerd.


De Duitse politie had eerder een melding van een vrouwelijke passagier ontvangen over een mannelijke medepassagier die zich vreemd gedroeg. De verdachte persoon had de trein al op een eerder station verlaten. De politie is inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart en doorzoekt het treinstel.

Burgemeester Houben is geïnformeerd en heeft een gemeentelijk beleidsteam samengesteld om de acties vanuit de gemeente te coördineren en af te stemmen met de hulpdiensten. De gemeente heeft kachels, toiletten en catering ter plaatse geregeld voor de reizigers. De gemeente heeft de politie ondersteund bij de registratie van de reizigers.

De trein wordt doorzocht op dit moment. De eerste inschatting is dat het onderzoek tot circa 23.30 zal duren. Daarna zal het treinverkeer weer langzaam worden hervat.

Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten.
Provincie:
Tag(s):