dinsdag, 11. oktober 2011 - 23:53

Politie zet Twitter en YouTube in bij TGO

Arnhem

De recherche van de politie Gelderland-Midden is op maandag 10 oktober gestart met een proef met Twitter en YouTube.

De politie zal mogelijk in de toekomst deze middelen in gaan zetten bij TGO’s (team Grootschalige Opsporing). De politie wil een zo groot mogelijk publiek betrekken bij zijn onderzoeken en denkt door het inzetten van verschillende opsporingsmiddelen waaronder social media op een snelle en laagdrempelige manier nog meer getuigen te kunnen bereiken.

Maandag 10 oktober werden Twitter en YouTube als eerste ingezet bij het onderzoek naar de moord op de Arnhemse Ida Sjamsudin. De recherche van het TGO Badhuis zal volgers van het twitteraccount, www.twitter.com/tgobadhuis (ofwel @tgobadhuis), geregeld op de hoogte houden met betrekking tot het onderzoek. Natuurlijk kunnen volgers via @tgobadhuis ook tips en aanwijzingen doorgeven aan het onderzoeksteam. Zo beschikt de politie Gelderland-Midden sinds kort ook over een eigen YouTube kanaal.

Via YouTube kan de politie eerder getoond beeldmateriaal plaatsen. Sinds maandag 10 oktober is op www.youtube.com/politiegelderland een filmpje te bekijken van een uitzending van Opsporing Verzocht waar op 22 februari 2011 aandacht werd besteed aan het onderzoek naar de moord op Ida Sjamsudin.
Provincie:
Tag(s):