donderdag, 30. juni 2011 - 12:15

Politie zoekt dadergroep en gekaapte vluchtauto A2

Amsterdam

Na de overval op een geldtransportbedrijf woensdagochtend is een grijze Hyundai gekaapt. Het onderzoeksteam van de politie is op zoek naar deze vluchtauto. Het gaat een grijze Hyundai i10 met het kenteken 31 PF H6.

Na de overval op woensdagochtend 29 juni is op meerdere momenten met automatische vuurwapens op politiemensen geschoten. Zij beantwoordden het vuur, waarna de - vermoedelijk zes - overvallers via de A2 richting Eindhoven vluchtten. Ter hoogte van Waardenburg raakte de bestuurder waarschijnlijk de macht over het stuur kwijt en belandde de auto in de vangrail. In het voertuig, dat grotendeels uitbrandde, is een geldbedrag, een automatisch vuurwapen en munitie aangetroffen.

De overvallers kaapten vervolgens onder bedreiging van hun vuurwapens een personenauto - de eerder genoemde grijze Hyundai. Hierbij is ook geschoten, er vielen geen gewonden. De overvallers vervolgden hun vlucht en wisten ter hoogte van Eindhoven te ontkomen, toen de daders positie innamen om het vuur te openen op de achtervolgende politie-eenheid.

Politiekorpsen werken samen
De politie Amsterdam-Amstelland is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart naar aanleiding van de overval op het geldvervoersbedrijf die woensdagochtend in Amsterdam Zuidoost plaatsvond. Gezien de overeenkomsten met een overval in Rotterdam op 4 april jl, wordt gezamenlijk opgetrokken met het korps Rotterdam-Rijnmond. Vermoedelijk zijn beide overvallen het werk van dezelfde dadergroep. Deze kenmerkt zich door een zeer gedegen voorbereiding, professionele aanpak, zware bewapening en gewelddadige werkwijze, waarbij gericht wordt geschoten.
Provincie:
Tag(s):