woensdag, 2. februari 2011 - 15:35

Politie zoekt daders brandstichting in trein

In de nacht van woensdag op donderdag 27 januari is er brand gesticht in een reizigerstrein tussen Goes en Vlissingen. De politie is op zoek naar de dader(s) en roept woensdag de hulp in van eventuele getuigen van de brandstichting. Dit meldt het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) woensdag.

Getuigen van de brandstichting, die zich heeft voorgedaan tussen 00:30 en 00:45 uur waarbij de hele coupé is uitgebrand, worden verzocht om contact op te nemen met de Spoorwegpolitie in Rotterdam: 010 — 24 333 00 of de opsporingstiplijn 0800 - 6070. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar op 0800 — 7000.

Route van de trein
De trein is op woensdag 26 januari 2011, om 23:46 uur, vertrokken uit station Roosendaal en is daarna op ieder tussen gelegen station gestopt met als eind bestemming Vlissingen.

De tussengelegen stations zijn: Bergen op Zoom, Rilland Bath, Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Kapelle-Biezelinge, Goes, Arnemuiden, Middelburg, Vlissingen Souburg en Vlissingen.

Getuige
De conducteur van de trein kwam na vertrek van station Goes, rond 00:22 uur, in de trein een oudere man tegen met een aantal kranten in zijn hand. Deze man had lang grijs haar tot op zijn schouders. De politie zou graag met deze man willen spreken.

Coupé uitgebrand
Mogelijk dat getuigen iets bijzonders is opgevallen in de trein van Roosendaal naar Vlissingen of op het perron van een van bovenstaande stations. Door de brand is een coupé geheel uitgebrand waarbij aanzienlijke schade is ontstaan. De Spoorwegpolitie van het KLPD heeft dit misdrijf in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):