woensdag, 15. juni 2011 - 11:50

Politie zoekt dader(s) brandterreur

Groningen

De politie is op zoek naar degene(n) die verantwoordelijk is (zijn) voor drie brandstichtingen bij een woning aan de Jan Goeverneurstraat in Groningen.

Bij hetzelfde pand werd afgelopen maanden tot driemaal toe brandbaar materiaal door de brievenbus gegooid.

Op 13 februari omstreeks 00.40 uur woedde in een woning aan de Jan Goeverneurstraat in Groningen brand. Via de brievenbus is vermoedelijk brandend materiaal naar binnen gegooid. Omwonenden hebben de voordeur geforceerd en de brand kunnen blussen. De bewoners waren niet thuis.

Op 15 maart omstreeks 04.20 is opnieuw bij hetzelfde pand brand gesticht. De bewoners, een 58-jarige man en zijn 51-jarige vriendin, die zich in verband met de hevige rookoverlast naar de zolder begaven, werden door de brandweer bevrijd. Ze werden door ambulancepersoneel onderzocht waarna de vrouw voor controle naar het UMCG werd overgebracht. Ook dit maal werd brandbaar materiaal door de brievenbus naar binnen gegooid. Er is veel rookschade ontstaan.

Op 24 mei was het voor de derde keer raak. Omstreeks 18.00 uur werd opnieuw brandbaar materiaal door de brievenbus gegooid. Dit keer bleef de schade beperkt.

De politie heeft technisch onderzoek gedaan en een buurtonderzoek gehouden. Dat heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de brandstichter(s). Van de laatste brandstichting beschikt de politie over camerabeelden. Deze heeft de politie op haar YouTube kanaal gezet.

Kent of herkent u de persoon op de beelden? Neemt u dan contact op met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):