zaterdag, 12. februari 2011 - 17:24

Politie zoekt daders ernstige woningovervallen

Amsterdam

Vrijdagavond is in een woning aan de Hilversumstraat in Amsterdam Noord een overval gepleegd. Dit gebeurde rond acht uur.

Er werd bij de woning aangebeld waarna de bewoner de deur opende in de veronderstelling dat er een enquêteur voor de de deur stond. Zodra de bewoner de deur geopend had, kwamen er nog twee mannen tevoorschijn die de bewoner de woning in dwongen.

In de woning ontstond een flinke worsteling waarbij zowel de 62-jarige bewoonster als de 63-jarige bewoner flink op het hoofd werden geslagen. Door het rumoer en hulpgeroep van de bewoners alarmeerden buren de politie. De daders zijn halsoverkop en zonder buit vertrokken.

De man des huizes ligt nog in het ziekenhuis, zijn vrouw is na behandeling inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Een uur later vond een overval plaats in een woning aan de In de Korenmolen in Duivendrecht. Hierbij werden ook twee bewoners overvallen. Tijdens het inparkeren van hun auto in de aan de woning grenzende garage, renden plotseling twee overvallers de garage binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de 57-jarige vader en zijn 28-jarige zoon gedwongen de woning binnen te gaan waarna men geld eiste. De slachtoffers zijn vastgebonden en zeer ernstig bedreigd. Op enig moment heeft de 28-jarige man zich weten te bevrijden en is naar buiten gevlucht om hulp te halen.

In beide zaken is de politie op zoek naar getuigen. Of de overvallen gepleegd zijn door dezelfde daders wordt onderzocht. De politie verzoekt een ieder die informatie heeft contact op te nemen via 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):