woensdag, 29. juni 2011 - 19:11

Politie zoekt gekaapte auto van overval op geldtransporteur

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart naar aanleiding van de overval op het geldvervoersbedrijf die woensdagochtend in Amsterdam Zuidoost plaatsvond. Gezien de overeenkomsten met een overval in Rotterdam op 4 april jl, wordt gezamenlijk opgetrokken met het korps Rotterdam-Rijnmond. Vermoedelijk zijn beide overvallen het werk van dezelfde dadergroep.

Deze kenmerkt zich door een zeer gedegen voorbereiding, professionele aanpak, zware bewapening en gewelddadige werkwijze, waarbij gericht wordt geschoten. Na de overval van woensdagochtend 29 juni is op meerdere momenten met automatische vuurwapens op politiemensen geschoten. Zij beantwoordden het vuur, waarna de - vermoedelijk zes overvallers - via de A2 richting Eindhoven vluchtten.

Overvallers kapen auto
Ter hoogte van Waardenburg raakte de bestuurder waarschijnlijk de macht over het stuur kwijt en belandde de auto in de vangrail. In het voertuig, dat grotendeels uitbrandde, is een geldbedrag, een automatisch vuurwapen en munitie aangetroffen. De overvallers hebben onder bedreiging van hun vuurwapens vervolgens een personenauto gekaapt. Hierbij is ook geschoten, maar vielen geen gewonden.

Politie opzoek naar gekaapte auto
De overvallers vervolgden hun vlucht en wisten ter hoogte van Eindhoven te ontkomen, toen de daders positie innamen om het vuur te openen op de achtervolgende politie-eenheid. Het onderzoeksteam is nu op zoek naar deze vluchtauto: een grijze Hyundai i10 met het kenteken 31 PF H6.
Provincie:
Tag(s):