woensdag, 4. mei 2011 - 9:49

Politie zoekt getuigen van brandstichting in Landgraaf

Landgraaf

Afgelopen weekend is in Landgraaf brand gesticht op het terrein van de stort aan de Mechtildisweg. Hierbij werd het systeem waardoor methaangas stroomt gesaboteerd. Het gas dat vervolgens vrij kwam werd aangestoken.

Tussen vrijdagmiddag 16:30 uur en zondagochtend 10:30 uur hebben onbekenden het hek om het terrein van de stortplaats vernield. Op het terrein staat een methaangasfabriek. Het gas wordt via verschillende leidingen naar het gasstation getransporteerd en passeert onderweg een verdeelstation. Dit verdeelstation werd vernield zodat gas kon ontsnappen. Dit gas werd aangestoken wat er ondermeer voor zorgde dat diverse leidingen volledig zijn gesmolten. Ook is vermoedelijk een flink vuur ontstaan, dat men heeft geprobeerd te blussen met blikjes bier en slootwater.

Vanwege de grote droogte en de ligging vlakbij de Brunssummerheide had deze brand heel anders kunnen aflopen en de politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen. De Mechtildisweg is een doodlopende weg, maar mogelijk dat iemand toch afgelopen weekend iets heeft gezien dat met de brand te maken kan hebben. Het zou ook kunnen dat bij de brandstichting iemand gewond is geraakt door de vlammen of dat kleding beschadigd is. Heeft u informatie bel dan met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaaltarief). Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):