donderdag, 10. november 2011 - 16:15

Politie zoekt informatie over houten balk in overval onderzoek

Veendam

De Regiopolitie Groningen doet nog steeds onderzoek naar de overval op een woning Veendam. Bij deze overval werd door de daders een grote houten balk gebruikt. De politie vraagt mensen die iets weten over deze houten balk.

Maandagavond 7 november vond er een overval plaats op de bewoners van een woning in het Kapiteinspark. Een 73-jarige bewoonster en haar 45-jarige zoon zaten omstreeks 20.30 uur in de woonkamer toen ze opgeschrikt werden door een luide knal en geschreeuw in de hal van het huis. 3 à 4 onbekende mannen stormden direct hierop de woonkamer binnen en bedreigden de zoon met een wapen. De overvallers doorzochten de woning en eisten geld. Uiteindelijk verlieten ze zonder buit de woning in een op de oprit van de buren gereedstaande oud zwarte, hoog model, bestelbus.

Houten balk

Na onderzoek bleek dat de daders de voordeur met een grote houten balk vernield hadden waardoor men binnen kon komen. Bij de overval in de woning is gebruik gemaakt van een grote houten balk met de afmetingen ongeveer 135 x 20 x 20 cm. Hiermee is de deur van de woning ingeramd. Opmerkelijk aan de balk is dat beide uiteinden afgeschuind zijn. Tevens bevinden zich aan één lange zijde drie groepen van twee grote krammen. Verder zit er op de balk een witte substantie. De politie wil graag weten wie iets kan vertellen over de herkomst van deze balk of waar deze balken voor worden gebruikt.

Uw informatie

Mensen die de getoonde houten balk menen te herkennen en/ of er iets weten over kunnen zich melden bij de politie of bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Provincie:
Tag(s):