donderdag, 10. november 2011 - 11:26

Politie zoekt opnieuw naar Farida Zargar

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond is donderdagochtend opnieuw een zoektocht begonnen naar de sinds 2010 vermiste Farida Zargar. Dat gebeurt in het Mallebos in Spijkenisse.

Ook het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn bij de zoektocht betrokken.

De politie zoekt op een bepaalde plaats op basis van specifieke aanwijzingen. In het Mallebos is al een aantal keren gezocht naar de vermiste vrouw. Daarbij zijn diverse spullen van Farida gevonden, onder andere haar fiets en sleutelbos.

Ook op deze plaats in het bos is al eerder gezocht. De eerste keer lag er sneeuw en was de grond bevroren. Bij de grote zoekactie door het leger in maart is deze locatie niet opgevallen.

Het onderzoek naar de vermiste Farida Zargar kwam in een stroomversnelling na de aanhouding van twee mannen op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. In de woning waar zij verbleven in de Venusstraat in Spijkenisse werd onder andere Farida’s tas gevonden.

Een van de twee mannen, een 34-jarige Spijkenisser, werd eind oktober opnieuw aangehouden, nu als verdachte van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida Zargar. In de woning waar hij verbleef zijn sindsdien een aantal zoekingen door de politie gedaan. Bij een onderzoek onder een schuur in de tuin van het huis werd woensdag een voorwerp gevonden dat van belang kan zijn in het onderzoek. Dat wordt nu onderzocht bij het NFI. Mogelijk kan later deze week meer gezegd worden over dit voorwerp.

De man zit nu in voorlopige hechtenis op verdenking van ontvoering de dood ten gevolge hebbend.
Provincie:
Tag(s):