woensdag, 30. maart 2011 - 13:45

Politie zoekt vader twaalfjarige tienermoeder

Groningen

Nadat de Raad van Kinderbescherming aangifte had gedaan van een zedenmisdrijf is politie Groningen een onderzoek gestart naar de identiteit van de vader, die een kind verwekte bij het 12-jarige meisje Devta. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Het meisje beviel vorige week dinsdag tijdens een schoolexcursie van een gezonde dochter.

Familieleden laten weten dat de vader van de 12-jarige Devta eerder is veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Hij zou een andere dochter hebben misbruikt, zo meldt de Telegraaf woensdag. 'De politie doet op dit moment onderzoek naar wie de vader is. Op dit moment is er nog geen verdachte bekend', aldus de politie woensdag.

Seksueel contact met een kind jonger dan twaalf jaar is altijd strafbaar.
Het meisje was elf jaar toen ze zwanger werd. Seksueel contact met een jongere tussen de twaalf en zestien jaar wordt vervolgd als de jongere zelf, de ouders of de Raad voor de Kinderbescherming een klacht indienen.

Het meisje wordt, zodra ze uit het ziekenhuis wordt ontslagen, op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming uit huis geplaatst. Ze wordt dan ondergebracht in een pleeggezin. Zo kan ze dan in een 'rustige, veilige en neutrale omgeving' bijkomen van de bevalling, zo laat een woordvoerder van de raad weten.

Opvang
De afgelopen dagen is tussen de diverse hulpverlenende instanties veelvuldig afstemming geweest over de zorg die nodig is voor de jonge moeder, haar baby en familie. Deze samenwerking zal worden voortgezet. Leerlingen, ouders en docenten van de school van het meisje zijn over de bijzondere gebeurtenis geïnformeerd. Ook voor hen is begeleiding georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):