vrijdag, 13. mei 2011 - 22:32

Politieacties na klachten van burgers

De politie heeft donderdagmiddag en avond in Haarlem Noord naar aanleiding van diverse klachten/verzoeken uit de wijk, verschillende acties gehouden.
De acties waren allemaal gericht op het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

Zo zijn twee coffeeshops aan de Schoterweg gecontroleerd op onregelmatigheden. Hiervan bleek geen sprake te zijn. Wel werd een man aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor afname DNA, op verzoek van het Openbaar Ministerie.

In het hele werkgebied zijn 26 ondernemingen bezocht en gecontroleerd op vergunningen. Tien voldeden op verschillende manieren niet aan de(vergunning)voorschriften. Twee verkeerscontroles waarbij vooral gecontroleerd werd op de aanwezigheid van rijbewijs/kentekenbewijs en het dragen van de autogordel, leverde tien bekeuringen op.

In de avonduren hielden de agenten een 46-jarige Haarlemmer aan voor heling van een fiets. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld.
De fiets, die in oktober 2009 gestolen was vanaf de Grote Markt in Haarlem, is weer retour naar de eigenaar.

Ook werd in de avonduren op een tiental adressen gecontroleerd op illegale bewoning. In een paar gevallen klopten de gegevens niet met de informatie in de Gemeentelijke Basisadministratie.

Tevens is er door agenten in burger gesurveilleerd in en rondom de Generaal Cronjéstraat op de aanwezigheid van winkeldieven. Hierbij zijn geen aanhoudingen verricht.

De acties werden uitgevoerd door enkele tientallen politiemensen in samenwerking met medewerkers van de belastingdienst, de sociale recherche en de gemeente.
Provincie:
Tag(s):