woensdag, 21. december 2011 - 20:38

Politieauto total loss na aanrijding in Sas van Gent

Sas van Gent

Een 42-jarige man uit Oostakker (B) is woensdagmiddag aangehouden in Sas van Gent na een dollemansrit waarbij hij met zijn voertuig een politieauto vernielde.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de eerste melding van een aanrijding in Axel waarbij de veroorzaker was doorgereden. Terwijl agenten de gedupeerde te woord staan kregen zij de melding van een roekeloos rijdende automobilist. Eveneens melde zich diverse personen bij de politie waarvan de auto of goederen beschadigd waren door de automobilist.

Door surveillerende agenten die op de Tractaatweg reden, werd de auto gezien en zij gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan voldeed hij niet. De personenauto reed door richting Westdorpe en ging daar de brug over in de richting van Sas van Gent. Daar reed hij een paar rondjes over de rotonde en botste hierbij tegen de politieauto aan die hem achtervolgde.

De man ging hierna de Beneluxstraat in en vervolgens de Europalaan. Dit betreft een doodlopende straat. Kennelijk had de bestuurder dit op een gegeven moment in de gaten en hij keerde zijn auto en reed dezelfde weg terug.

Op dat moment was er nog een politieauto gearriveerd op de Europalaan. De agenten die in deze auto zaten, besloten hun auto dwars over de weg te zetten om zo een blokkade op te werken voor de bestuurder. Ze namen zelf een wijs besluit door de auto te verlaten. Dat bleek de juiste beslissing te zijn, want de bestuurder kwam met hoge snelheid op de politieauto toegereden en reed vervolgens vol in de flank van de auto. Dit gebeurde met een dusdanige snelheid dat de politieauto over de kop vliegt en hierdoor total loss raakte.

Door deze laatste aanrijding komt de auto die alle schade heeft veroorzaakt tot stilstand. Door vier aanwezige agenten wordt de bestuurder aangehouden. De man heeft geen uiterlijke verwondingen. Hij wordt wel overgebracht naar het ziekenhuis en daar moest hij ook blijven, ter observatie.

Er wordt nog onderzocht of de man onder invloed van alcohol of drugs reed.
Provincie:
Tag(s):