maandag, 17. januari 2011 - 16:38

Politie:dodelijk ongeval A50 lijkt bewuste actie

Ravenstein

De politie heeft naar aanleiding van het onderzoek naar het dodelijk ongeval van zaterdag 15 januari jl. op de A50 tussen Ravenstein en Oss indicaties dat de 42-jarige Ossenaar opzettelijk tegen de juiste rijrichting van de rijksweg A50 is gereden. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

‘Het lijkt erop dat hij op zoek is geweest naar een aanrijding. Dat blijkt uit getuigenverklaringen, waaronder de verklaring van een 35-jarige inwoner van Overasselt’, meldt de politie.

Hij vertelde dat de Ossenaar nabij de afslag Oss-Oost opzettelijk had geprobeerd tegen hem aan te rijden. Door snel uit te wijken werd hij slechts licht geraakt. Volgens de man kwam de spookrijder tegen het verkeer in vanaf genoemde afslag. Volgens een andere getuige had de spookrijder met hoge snelheid over de vluchtstrook gereden.

Voor zover technisch onderzoek aan beide auto's nog mogelijk was, is daaruit niet gebleken dat er sprake was van enig technisch gebrek.

Bij het verkeersongeval, zaterdagochtend rond 07.50 uur, kwamen de Osse spookrijder en een 30-jarige automobiliste uit Sint Oedenrode na een frontale aanrijding om het leven. De rijksweg was in verband met de ravage en het onderzoek urenlang afgesloten.
Provincie:
Tag(s):