vrijdag, 21. januari 2011 - 21:07

Politiehond spoort gevluchte man op

Emmercompascuum

Een politiehond spoorde donderdagavond een 38-jarige verdachte uit Emmen op. De man was kort daarvoor met nog iemand uit een rijdende auto gesprongen. De hond pikte zijn spoor op en vond hem onder struiken. De auto bleek te zijn gestolen. De tweede verdachte kon ontkomen.

Agenten wilden kort voor middernacht op de Verlengde Scholtenskanaal in Emmer Compascuum een personenauto controleren. Achter de auto zat een aanhangwagen waarop een minitractor werd vervoerd. Terwijl ze achter deze combinatie reden zagen de agenten twee personen uit de rijdende auto springen. De personen vluchtten een erf op en verdwenen in de duisternis. De auto met aanhanger kwam even verder in de berm tot stilstand. Er zat niemand meer in.De auto bleek op 18 januari gestolen te zijn in Emmer Compascuum.

Een te hulp geroepen politiehond pikte even later het spoor van één van de verdachten op. De hond leidde zijn geleider door enkele tuinen en een stuk bouwland naar wat struiken waaronder het dier een weggekropen man vond. Deze 38-jarige inwoner van Emmen bekende direct dat hij uit de auto was gevlucht. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op een politiebureau.

De politie verwacht de tweede verdachte binnenkort te kunnen aanhouden. De auto, aanhanger en minitractor zijn in beslag genomen. Van de auto is bekend dat die gestolen is. De herkomst van de aanhanger en tractor worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):