woensdag, 17. augustus 2011 - 15:11

Politiepersoneel ook naar ziekenhuis na incident met bijtende stof

Zoetermeer

Alle medewerkers van de politie die betrokken waren bij het incident dinsdag op de Freyssinetlijn in Zoetermeer zijn diezelfde avond naar het ziekenhuis geweest voor behandeling. Dit heeft de politie woendag laten weten.

Vrouw ernstig gewond
Bij het incident raakte een 28-jarige vrouw ernstig gewond, zij ligt in het brandwondencentrum en is buiten levensgevaar. De 38-jarige man die zich in de woning bevond is aangehouden.

Voorgeleiding
Hij wordt vrijdag 19 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris. De recherche onderzoekt de zaak. Over de toedracht is op dit moment nog niets bekend.

Brandende ogen
In het kader van het onderzoek verrichtte de politie een huiszoeking in de bewuste woning. De politiemedewerkers die daarbij aanwezig waren en die in in eerste aanleg bij het incident betrokken waren, kregen in de uren na het incident last van brandende ogen, hoofdpijn en klachten aan hun luchtwegen.

Controle in het ziekenhuis
Zij zijn allen naar het ziekenhuis geweest ter controle. Hierop is besloten ook de betrokkenen zonder klachten voor controle op te roepen naar het ziekenhuis te komen. In totaal zijn er ongeveer 30 medewerkers onderzoekt en behandeld. Naar omstandigheden maken allen het goed.
Provincie:
Tag(s):