woensdag, 27. juli 2011 - 14:43

Poolse autokopers misleidt door nep-agenten

Waalwijk

Vier Polen die naar Nederland waren gekomen om auto's te kopen, kwamen bedrogen uit. Het contante geld dat ze bij zich hadden, werd ze op slinkse wijze afhandig gemaakt. De dieven gaven zich daarbij uit als politieagenten.

De vier Polen waren maandag vanuit Polen vertrokken naar Nederland. Ze overnachtten in een hotel in Waalwijk en waren van plan om auto's te kopen in de regio. Toen het viertal dinsdagmorgen vanuit het hotel vertrok en over de Midden Brabantweg reed, gebaarde een andere automobilist dat ze moesten stoppen.

De mannen werden naar de Tilburgseweg te Sprang-Capelle gedirigeerd. Daar stapte de automobilist uit zijn groene Volvo. In de auto zaten nog twee handlangers. De Polen werden aangesproken met het woord "Polizei". Toen er gevraagd werd of ze geld bij zich hadden werd dat beaamd.

Het geld moest vervolgens op echtheid gecontroleerd worden, waarna het contante geldbedrag werd afgegeven. De berovers gingen er vervolgens via de Midden Brabantweg - A-59 in de richting van ’s-Hertogenbosch vandoor.

Met hun gladde praatjes hadden ze een paar duizend euro buitgemaakt. Er zijn geen wapens bij de diefstal gebruikt. Ook raakte er niemand gewond. De dieven reden in een oude groene Volvo V40 en droegen vrijetijdskleding.
Provincie:
Tag(s):