vrijdag, 29. juli 2011 - 22:43

Poolse automobilist gewond na botsing met boom

Best

Vrijdagmiddag heeft er een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de Vleutstraat tussen Best en Liempde. Door onbekende oorzaak is een Poolse automobilist omstreeks 14.50 uur met zijn auto tegen een boom gereden.

Door de klap kwam de auto dwars op de weg terecht waardoor deze geheel versperd werd. Toegesnelde omwonenden boden eerste hulp aan het slachtoffer en blusten tevens een beginnend brandje onder de motorkap.

Hoewel de Poolse chauffeur alleen in de auto zat moest er toch een tweede ambulance aan te pas komen. Nadat het slachtoffer gefixeerd op een wervelplak lag bleek namelijk dat de ambulance met een lege accu stond. Een passant die toevallig een accubooster bij zich had probeerde de ambulance te starten maar dit zonder resultaat. Nadat het slachtoffer met de tweede ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis moest het bergingsbedrijf er aan te pas komen om de ambulance weer aan de praat te krijgen.

Nadat het wrak door het bergingsbedrijf was geborgen hebben enkele bewoners van de Vleutstraat de laatste brokstukken bij elkaar geraapt en de straat verder begaanbaar gemaakt. Over de oorzaak van het ongeval is bij ons niets bekend, ter plaatse is wel een blaastest afgenomen van de bestuurder.
Provincie:
Tag(s):