donderdag, 22. december 2011 - 18:13

Poolse man (26 ) springt voor rijdende auto

Sprang-Capelle

Een 26-jarige Poolse man is woensdagavond rond 23.50 uur op de Nieuwe Vaart gewond geraakt. Hij sprong voor de auto waarin een 27-jarige man uit Sprang-Capelle en zijn vrouw reden. Vermoedelijk dacht de Pool dat het om zijn auto ging, waarin huisgenoten na een conflict waren weggereden.

Een 27-jarige man uit Sprang-Capelle reed samen met zijn vrouw in zijn auto over de Nieuwe Vaart. Hij vertelde dat een voetganger op de weg ging staan en hen tot stoppen dwong. Het echtpaar vertrouwde het niet, ze dachten aan een mogelijke beroving, en reden daarom achteruit.

De voetganger liep vervolgens via de ventweg in de richting van de Poolsestraat. De 27-jarige automobilist dacht dat 'de kust vrij 'was en vervolgde zijn route. Op het moment dat hij ter hoogte van de voetganger was, rende deze plotseling de hoofdbaan weer op, waardoor hij hem niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij het hospitaal weer verlaten.

Vermoedelijk heeft zich voor de aanrijding een incident afgespeeld. De huisgenoten van het slachtoffer zouden tijdens een conflict de sleutel van de 26-jarige man hebben afgepakt en in zijn auto zijn weggereden om naar een politiebureau te gaan. Vermoedelijk heeft de Poolse man gedacht dat het om zijn auto ging die er aan kwam rijden. De 27-jarige man en zijn vrouw waren erg geschrokken van het incident.
Provincie:
Tag(s):