vrijdag, 29. juli 2011 - 13:03

Poolse man veroordeeld voor mishandeling en belediging homo's

Amsterdam

Een 30-jarige man uit Polen die op 11 juli 2011 twee mannen mishandelde vanwege hun homoseksualiteit, is door de politierechter tot een celstraf van 2 maanden veroordeeld waarvan één voorwaardelijk. De officier van justitie had vijf maanden geëist en overweegt hoger beroep.

De man die sinds het incident vast zit, stond gisteren op een snelrechtzitting wegens mishandeling en belediging van twee homoseksuele mannen en belediging van en verzet tegen politieambtenaren.

Op 11 juli sprak de 30-jarige man in het Rembrandtpark de twee slachtoffers aan met de vraag of zij homoseksueel zijn. Na een bevestigend antwoord van één van hen antwoordde de man "Ik zal jullie wel eens laten zien wat we in Polen met homo's doen." Daarna trapte hij één van de slachtoffers in de nek en sloeg en schopte hij de mannen tegen het lichaam. De politierechter acht mishandeling van één van de twee mannen bewezen.

De 30-jarige man is ook veroordeeld voor verzet bij zijn aanhouding, tijdens het vervoer naar en op het politiebureau. Daarbij bespuwde en beledigde hij politiemensen.

Geweld tegen en belediging van homoseksuelen en politiemensen pakt het OM hard aan. In de praktijk betekent dit een snelle vervolging en een strafverzwarende eis.
Provincie:
Tag(s):