woensdag, 9. november 2011 - 11:43

President Amsterdamse rechtbank beschuldigt Moszkowicz van spionage

Amsterdam

President van de Amsterdamse rechtbank mr. Carla Eradus beschuldigt advocaat Bram Moszkowicz ervan dat hij zich in het strafproces tegen PVV-leider Geert Wilders onder andere schuldig heeft gemaakt aan spionage.
Dit schrijven meerdere media woensdag.

Volgens Eradus heeft Moszkowicz tijdens het proces tegen Geert Wilders een medewerkster aangenomen die tot dat moment bij de rechtbank werkte. Die medewerkster zou tijdens de sollicitatieprocedure bij Moszkowicz informatie hebben ingewonnen over de Wilders-zaak bij een collega-griffier. Eradus heeft haar beschuldigingen geuit tegenover de deken van de Orde van Advocaten van Amsterdam.

Moszkowicz is woedend over de beschuldigingen en zegt in de Telegraaf stappen te overwegen.

Mr. Eradus laat zich verder in haar brief aan de Orde van Advocaten kritisch uit over het pleidooi van Moszkowicz, dat te kort zou zijn geweest. De advocaat had eerder aangegeven 10 uur nodig te hebben voor zijn pleidooi, het werden er slechts vier. Maar omdat Moszkowicz had aangegeven zoveel spreektijd nodig te hebben, werd de agenda omgegooid.

Moszkowicz, die doorgaans lang van stof is, zegt in de krant dat hij niet eerder heeft meegemaakt dat een rechtbank zich beklaagt over een te kort pleidooi. Hij noemt het verwijt 'onterecht en vals', omdat hij de rechtbank een pleidooi zou hebben willen besparen waarvan een groot deel al bij de leden van de rechtbank bekend was.

Op de aantijging dat hij niet op alle zittingsdagen aanwezig kon zijn reageert Moszkowicz: 'Ik leid een kantoor en heb verplichtingen jegens ook andere cliënten'.

De deken van de Orde van Advocaten heeft een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):