dinsdag, 8. februari 2011 - 14:56 Update: 08-07-2014 0:31

Primeur: Eerste Digitaal woningdossier in Nijmegen

Nijmegen

Potentiële huizenkopers, makelaars en andere geïnteresseerden krijgen voortaan extra informatie over woningen in Nijmegen via het Digitaal Woningdossier.

Deze applicatie geeft toegang tot bouwtekeningen, kadastrale informatie, gegevens over eventuele bodemverontreiniging, rioleringstekeningen en plaatsing op het monumentenregister’, meldt de gemeente Nijmegen dinsdag.

In het Digitaal Woningdossier is alle digitaal beschikbare informatie van elk adres in Nijmegen, bij elkaar gebracht. Nijmegen is de eerste gemeente die een dergelijk compleet Digitaal Woningdossier aanbiedt.

Voordeel van het Digitaal Woningdossier is dat deze gegevens nu digitaal op één plek te vinden zijn en voor iedereen toegankelijk. De informatie wordt opgehaald uit andere systemen, zoals het digitaal bouwarchief, het monumentenregister en de milieu-atlas. In een later stadium wordt de digitale bestemmingsplaninformatie hier nog aan toegevoegd.

Iedereen kan via www.nijmegen.nl/dwd alle beschikbare informatie over woningen in Nijmegen bekijken. Alle gegevens over de eigen woning zijn overigens ook in te zien via MijnNijmegen, de persoonlijke internetpagina waar elke Nijmegenaar toegang tot heeft.

Inlog via DigiD
Hier staat niet alleen informatie over de woning (Mijn huis), maar ook over de eigen wijk (Mijn buurtnieuws en Mijn wijk), over de zaken die men eventueel heeft lopen bij de gemeente (Mijn zaak), de uitkering (Mijn uitkering) en de inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie ('Mijn gegevens). Om gebruik te maken van MijnNijmegen moet worden ingelogd met DigiD, zodat de privacy is gewaarborgd.
Categorie:
Tag(s):