donderdag, 25. augustus 2011 - 10:32

Prinses Laurentien spreekt op Wereldalfabetiseringsdag 2011

Den Haag

Prinses Laurentien der Nederlanden houdt donderdag 8 september een toespraak op Wereldalfabetiseringsdag in de Ridderzaal in Den Haag. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag laten weten.

In 1966 heeft VN-organisatie UNESCO 8 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Alfabetisering. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor het belang van taal, lezen en schrijven.

Ook dit jaar worden de Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt. Deze prijzen zijn in 2004 door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingesteld en worden toegekend aan innovatieve projecten die op een bijzondere manier bijdragen aan de bestrijding van laaggeletterdheid. De prijzen worden uitgereikt door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

De Week van de Alfabetisering vindt plaats van 5 tot en met 11 september. Tijdens deze week organiseren diverse organisaties zoals gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen activiteiten met betrekking tot alfabetisering.

Prinses Laurentien is oprichter en voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven en Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO. In deze rol zet zij zich in voor de aanpak van laaggeletterdheid wereldwijd.
Provincie:
Tag(s):