donderdag, 4. augustus 2011 - 15:08

Prinses Margriet opent UMC Groningen Cancer Center

Groningen

Prinses Margriet opent vrijdagmiddag 16 september op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de polikliniek van het UMC Groningen Cancer Center.

Het centrum richt zich op diagnose en behandeling van kankerpatiënten en wetenschappelijk onderzoek. Samenwerking tussen medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundigen, verzorgers en onderzoekers staat hierbij centraal.

Het UMC Groningen Cancer Center heeft een spilfunctie in de kankerzorg in Noord-Nederland. De specialistische zorg is gebaseerd op de nieuwste behandelmethoden en -technieken en wetenschappelijk onderzoek. Onderzoeksresultaten worden zo snel mogelijk vertaald naar verbeteringen in de diagnostiek en behandeling. Het centrum werkt hiervoor samen met nationale en internationale universitaire kankercentra. Daarnaast is er nauw contact met huisartsen en specialisten uit andere ziekenhuizen om de zorg te optimaliseren.

De opening van de polikliniek is tevens de afsluiting van het symposium Samenwerken aan de zorg voor kanker voor zorgverleners en onderzoekers uit Noord-Nederland. Sprekers gaan in op het nut en de noodzaak van integrale kankercentra in Nederland en Europa.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland. Naast reguliere ziekenhuiszorg biedt het UMCG specialistische diagnostiek en specialistische behandeling, opleidingsplaatsen en wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht.
Provincie:
Tag(s):