dinsdag, 17. mei 2011 - 10:46 Update: 08-07-2014 0:27

Prinses Máxima vandaag 40 jaar

Den Haag

Prinses Máxima viert vandaag haar veertigste verjaardag. Vanochtend reikt Máxima op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje uit, dat zijn de jaarlijkse prijzen voor succesvolle projecten op sociaal gebied.

Koningin Beatrix en Prins Willem Alexander zijn eveneens bij de prijsuitreiking aanwezig. De Appeltjes zijn toegekend aan de Shake it! Academy van Whaa projectbureau voor diversiteit uit Nijmegen, ontmoetingsinitiatief Zoet & Zout van ZID Theater uit Amsterdam en sociaal circus Jong geleerd, jong gebleven van Stichting Oosterparkheem in samenwerking met jeugdcircus Santelli uit Groningen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. Het Oranje Fonds waardeert hiermee in de eerste plaats het werk en de inzet van de winnende organisaties. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten. De prijs, een bronzen beeld van een Appeltje van Oranje, is ontworpen en gemaakt door de Koningin. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro.

De rest van de dag viert Máxima haar verjaardag in huiselijke kring.
Categorie:
Tag(s):