dinsdag, 1. februari 2011 - 15:51

Prinses Máxima zet Drentse jongeren in beweging

Exloo

In het gemeentehuis van Exloo is dinsdag de aftrap gegeven van het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Onder toeziend oog van Prinses Maxima is door Gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe, wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn en Aart van Walstijn van de GGD Drenthe het JOGG-contract ondertekend.

Na de ondertekening ging de prinses naar ’t Brughuus in Valthermond. In het bijzijn van de Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, Gedeputeerde Anneke Haarsma, Convenantvoorzitter Paul Rosenmöller en burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn brachten hier 300 kinderen de provincie letterlijk in beweging met de JOGG-move, die speciaal is ontwikkeld door Dansacademie Lucia Marthas op tekst en muziek van Dimitri Veltkamp. JOGG gaat binnenkort in heel Drenthe van start maar omdat Borger-Odoorn al gestart was met Valthermond gezond!, vervult deze gemeente een soort koplopersrol in Drenthe en vond hier de aftrap van JOGG plaats.

JOGG is een landelijk programma gericht op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en omgeving. In heel Drenthe gaan de gemeenten hier nu mee aan de slag. Samen werken aan gezonde leefstijl is de rode draad van JOGG. Alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, woningbouw, welzijn en media werken samen om gezond eten en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders. Landelijk gingen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Veghel en Zwolle de provincie Drenthe al voor. Hier zijn met JOGG inmiddels de eerste successen bereikt.
Provincie:
Tag(s):