woensdag, 3. augustus 2011 - 13:18

Profronde druk bezocht

Surhuisterveen

De profronde is dinsdagavond door ruim 30.000 bezoekers bezocht en verliep zonder incidenten. Ook het feest na afloop, dat werd georganiseerd door de plaatselijke horeca, verliep goed.

Door een goede samenwerking tussen het personeel van horecagelegenheden, beveiligingsmedewerkers en politie deden zich bij het feest geen grote incidenten voor. Dit jaar werd voor het eerst camerabewaking ingezet in het feestgebied op de Kolk, De Dellen en de Groningerstraat.

Tijdens het feest na afloop van de profronde deed zich één mishandeling voor. Dit was in een parkje aan de Oude Jirden, ruim buiten het centrum en dus buiten het feestgebied en de videobewaking. Toen agenten in gesprek waren met het slachtoffer en enkele getuigen, werden omstanders vervelend.

Een 17-jarige inwoner van Doezum werd aangehouden voor het belemmeren van de agenten. Een 19-jarige inwoonster van Doezum werd aangehouden voor belediging. Toen iedereen weg was, bleek dat één van de opvallende politiemountainbikes was weggenomen.

Korte tijd later reed een 15-jarig meisje uit Grootegast op deze mountainbike op De Kolk. Ook zij werd door agenten aangehouden. Aan het eind van het feest werd nog een 46-jarige inwoner van Opende aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering.

Hij was hinderlijk aanwezig bij de videowagen waar de beelden van de bewakingscamera’s binnen kwamen. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):