maandag, 18. april 2011 - 20:49

Project Sportinstuif Borchkwartier succesvol afgerond

Na twee jaar Sportinstuif op de vrijdagmiddag in Ter Borch, komt er een eind aan het project.

De doelstelling van het project was om kinderen uit Ter Borch kennis te laten maken met verschillende sporten en ze hierdoor naar een geschikte sport of sportvereniging te leiden. Deze doelstelling is behaald. Kwamen er twee jaar geleden tussen de 40 en 50 kinderen per week naar de Sportinstuif, nu zijn dat er soms nog geen 10 per keer. Dat komt doordat de sportverenigingen in Eelde-Paterswolde en Groningen nu activiteiten aanbieden op de vrijdag, waar de kinderen uit Ter Borch hun weg naar toe hebben gevonden. De gemeente heeft daarom besloten te stoppen met de Sportinstuif in het Borchkwartier. De laatste Sportinstuif is op vrijdag 29 april, voor de meivakantie.

Het aanbod kleutergym blijft gewoon in stand. Elke vrijdag (behalve in vakanties) van 13.45 - 14.45 uur zijn kinderen uit groep 1 en 2 van harte welkom. Kleutergym wordt georganiseerd door twee Combinatie-functionarissen van de gemeente: Marjon Eringa en Sylvia Laferte, samen met studenten van het Sport-team Tynaarlo.

Aan het begin van schooljaar 2009-2010 werd gestart met de Sportinstuif. Op vrijdagmiddag van 15.00 - 17.00 uur konden kinderen van groep 3 tot en met 8 uit de nieuwe wijk Ter Borch vrij komen sporten. Dit werd georganiseerd door de Combinatiefunctionarissen Sport van de gemeente Tynaarlo.

Bij de sportactiviteit werden verschillende sporten en spelen aangeboden, waarbij ook enkele keren een clinic is verzorgd door verenigingen uit Eelde-Paterswolde. Daarnaast werden ook nieuwe en onbekende sporten aangeboden, zoals Survival, Kubb en Lacrosse. Ook de Sport&Spelbus kwam drie keer langs, waarbij de kinderen zelf de gelegenheid kregen om te kiezen en nieuw materiaal en allerlei spelmogelijkheden te ontdekken.

De sportactiviteit zorgde op deze wijze voor kennismaking met diverse sporten en spelen. Naast motorische activiteit werd er ook gekeken naar cognitieve en sociaal-emotionele kanten; op welke manier kun je samen met de grote jongens uit groep 6 een eerlijk team maken? Hoe kun je het beste met je team verdedigen, aanvallen of scoren? Als dit niet lukt, wat kun je dan doen om het op te lossen?
Provincie:
Tag(s):