woensdag, 9. november 2011 - 17:14

ProRail levert brandweerkazerne Kijfhoek op

zwijndrecht

ProRail heeft afgelopen maanden gewerkt aan de bouw van een brandweerkazerne op rangeerterrein Kijfhoek in de gemeente Zwijndrecht. Deze week is de kazerne klaar en zijn de brandweerlieden opgeleid. De bouw is in nauwe samenwerking gegaan met de gemeente Zwijndrecht.

Burgemeester Antoin Scholten zegt blij te zijn dat de bedrijfsbrandweer bijna twee maanden eerder dan gepland, operationeel is.

ProRail is beheerder en bouwer
De gemeente Zwijndrecht nam in september 2010 een aanwijsbesluit voor een bedrijfsbrandweer per 1 januari 2012. ProRail is de beheerder van het rangeerterrein Kijfhoek en heeft gezorgd voor de bouw van de brandweerkazerne.

ProRail en de gemeente onderzoeken nog welke veiligheidsmaatregelen een alternatief kunnen bieden voor de huidige aanwijzing.

Zeven brandweerlieden
ProRail levert de brandweerkazerne nu ongeveer twee maanden eerder op. De bedrijfsbrandweer heeft een operationele sterkte van zeven brandweerlieden die 24 uur per dag standby zijn op het terrein.

Naast de vereiste brandweerbekwaamheid, hebben de brandweerlieden aanvullende certificaten behaald voor spoorbekendheid, spooraangelegenheden en veilig werken langs het spoor.
Provincie:
Tag(s):