woensdag, 19. oktober 2011 - 14:05

ProRail maakt ruimte voor fly-over in Den Bosch

Den Bosch

ProRail gaat komend weekend een relaishuis verplaatsen in Den Bosch. 'Dat is nodig om ruimte te maken voor de bouw van een nieuwe fly-over', meldt ProRail woensdag.

Nieuwe wissel
Ook wordt er een nieuwe wissel aangelegd die het mogelijk maakt om het treinverkeer tijdens de bouw van de fly-over te kunnen omleiden.

In verband met deze werkzaamheden rijden er zaterdag en zondag tussen Den Bosch en Geldermalsen geen treinen. NS adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl of m.ns.nl.

Het relaishuis is nodig voor de aansturing van de seinen en wissels. De werkzaamheden om het te verplaatsen starten zaterdagochtend 22 oktober en duren tot en met maandagochtend 05:00 uur.

Sporen in Den Bosch
Het werk is onderdeel van het project Sporen in Den Bosch. Dit zorgt ervoor dat de sporen in en rond Den Bosch, alsmede het station, in 2014 klaar zijn voor meer treinen.

Het treinverkeer van en naar Utrecht en Nijmegen rijdt straks over aparte sporen en kruist elkaar ongelijkvloers door extra sporen over de Dieze en een nieuwe fly-over.

Gevolgen treinverkeer
Tussen Den Bosch en Geldermalsen rijden op zaterdag 22 en zondag 23 oktober geen treinen. Voor doorgaande reizigers zijn er omreismogelijkheden. Tussen Den Bosch en Geldermalsen rijden bussen.
Provincie:
Tag(s):