vrijdag, 14. oktober 2011 - 14:56

Provincie Gelderland investeert in duurzamere toekomst

Sinds 7 oktober 2012 stelt de provincie Gelderland subsidie beschikbaar voor de aanschaf van elektrische scooters en/of auto’s die rijden op groen gas, bio-ethanol of biodiesel.

De subsidieregelingen zijn bedoeld voor inwoners van Gelderland en dragen bij aan allerlei maatregelen en initiatieven op het gebied van een duurzamere toekomst.

De provincie Gelderland stelt, in navolging van de landelijke regeling, € 3.000,- subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een auto of bestelbus die rijdt op groen gas, bio-ethanol of biodiesel. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvrager woonachtig of gevestigd zijn in Gelderland. Voor deze subsidieregeling geldt een subsidieplafond, dus op=op.

De website www.fuelswitch.nl van de provincie Gelderland geeft uitgebreid informatie over welke voertuigmodellen beschikbaar zijn, waar vulstations zijn geplaatst en welke kosten er verbonden zijn aan het rijden met hernieuwbare brandstoffen. Rijden op groen gas kost een derde minder dan rijden op diesel.

Naast de subsidieregeling voor rijden op groen gas, stelt de provincie Gelderland subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische scooter (elektrische bromfiets). Elektroscooters zijn stil, snel en schoon. Ze maken nauwelijks geluid en stoten geen vervuilende stoffen uit. En omdat ze een wendbaar alternatief zijn voor auto's, maken ze de binnensteden weer bereikbaar. Bovendien zijn ze zuinig in gebruik: de kosten per honderd kilometer bedragen slechts veertig cent. Met de subsidiemaatregel wil de provincie de aanschaf van elektrische scooters en het elektrisch rijden promoten en zo bijdragen aan een duurzamere toekomst.

De provincie vergoedt 30 % van de aanschafprijs, met een maximum tot € 1.000,-. Ook voor deze regeling geldt een subsidieplafond. Voor de subsidieaanvraag gelden een aantal voorwaarden. De e-scooter moet nieuw gekocht zijn bij een detailhandelaar met een RDW-erkenning bedrijfsvoorraad. De aanvrager moet woonachtig zijn in de provincie Gelderland en dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kan maximaal één keer gebruik worden gemaakt van de regeling.
Provincie:
Tag(s):