woensdag, 14. september 2011 - 9:48

Provincie steunt studie naar Nature Wonder World in Brunssum

Brunssum

Stadsregio Parkstad Limburg ontwikkelt zich steeds meer tot een centrum van toerisme. De Provincie Limburg steunt daarom een haalbaarheidsstudie voor het zogeheten Nature Wonder World. Dat is een beoogd attractiepark in een voormalige groeve te Brunssum waarin zeven wereld natuurwonderen zijn te bezichtigen.

“Nature Wonder World kan een enorme stimulans zijn voor de verdere ontwikkeling van Parkstad op toeristisch gebied,“ zegt gedeputeerde Patrick van der Broeck. “Maar het mes snijdt hier aan meer kanten. De voormalige zand- en grindgroeve in Brunssum wordt nuttig hergebruikt én het park creeërt straks veel nieuwe banen. Door de verwachte aantallen bezoekers is de aanleg van de geplande ringweg in Parkstad dan ook hard nodig.”

De natuurwonderen, die straks in Brunssum worden nagebootst, zijn: The Grand Canyon in de Verenigde Staten, het koraalrif Great Barrier Reaf in Australië, de Mexicaanse vulkaan Paricutin, de Victoriawatervallen in Zimbabwe, de Mount Everest in het Himalayagerbergte, de haven van Rio de Janeiro in Brazilië en het noorderlicht op de Noordpool.

De studie kost € 900.000,-. Parkstad Limburg en de Provincie Limburg betalen hiervan samen de helft.
Provincie:
Tag(s):