vrijdag, 24. juni 2011 - 20:18 Update: 08-07-2014 0:58

PSV gesteund door CDA en D66

(Elfvoetbal) De gemeentelening die PSV weer in financieel gezond moet maken is een stuk dichterbij gekomen. De twee politieke partijen CDA en D66 scharen zich achter het plan, nadat de second opinion vandaag een positief uitsluitsel gaf. Aanstaande dinsdag valt de definitieve beslissing in de gemeenteraad van Eindhoven.

CDA en D66 presenteerden vanmiddag de uitkomst van een second opinion. Het onderzoek naar het reddingsplan was in handen van ING-topman Jan Hommen, gepensioneerd CDA-politicus Gerrit Braks en hoogleraar Kees Koedijk. Volgens Omroep Brabant concluderen de onderzoekers dat de gemeente een beperkt en beheersbaar risico loopt. Op basis van hun advies zullen CDA en D66 instemmen met de deal, kondigden fractievoorzitters Maarten Houben en Marco van Dorst vandaag aan.

Dat betekent dat naast de 48 miljoen euro van de gemeente, PSV ook definitief kan rekenen op het beloofde geld van de andere partijen en sponsoren. Die verbonden hun financiële steun aan de bereidheid van de gemeente Eindhoven om de noodlijdende club te helpen. Hierdoor komt het totaal bedrag dat PSV weer gezond moet maken rond de 80 miljoen euro te liggen.
Categorie:
Tag(s):