woensdag, 25. mei 2011 - 9:45 Update: 08-07-2014 0:58

PSV 'krijgt' lening van gemeente Eindhoven

(ElfVoetbal) Een lening van 48 miljoen euro, die maximaal binnen 40 jaar moet worden terugbetaald. Dat is wat PSV voor elkaar heeft gekregen bij de gemeente Eindhoven.

Dit verklapte het Eindhovense SP-raadslid Bianca van Kaathoven woensdagmorgen op BNR Nieuwsradio, terwijl de officiële persconferentie over het reddingsplan van het noodlijdende PSV pas later is.

Fractievoorzitters en fractiespecialisten van alle partijen in de Eindhovense gemeenteraad zijn gistermiddag onder strikte geheimhouding geïnformeerd, melden bronnen op het stadhuis, zo weet het Algemeen Dagblad. Officieel doet de gemeente nog geen enkele mededeling.

Financiële hulp aan PSV ligt gevoelig binnen de coalitie in Eindhoven. De club leed over het seizoen 2009/'10 17,5 miljoen euro verlies en kan door de derde plek in de eindstand van Eredivisie ook volgend jaar niet rekenen op inkomsten uit de lucratieve Champions League.

UPDATE - Het Eindhovens Dagblad meldt dat de gemeente met het geld de grond onder het PSV-stadion en onder trainingscomplex De Herdgang koopt. PSV gaat per jaar 2,4 miljoen euro betalen voor het gebruik van het onroerend goed.
Categorie:
Tag(s):