vrijdag, 21. januari 2011 - 21:11

PVV behaalt één zetel in Drenthe

Regio

De PvdA in Drenthe blijft met 10 zetels de grootste partij in Provinciale Staten, maar verliest 3 zetels ten opzichte van 2007. Dat blijkt uit een eerste peiling van onderzoeksbureau AHA uit Groningen onder 500 Drenten, in opdracht van RTV Drenthe.

Het CDA haalt 9 zetels en verliest daarmee 1. De VVD komt op 9 zetels en wint 1. De PVV, die in Drenthe voor het eerst meedoet met de Provinciale Statenverkiezingen, behaalt 1 zetel. D66 komt terug met 1 zetel. De SP blijft op 5, de ChristenUnie wint 1 zetel en komt op 4 en GroenLinks behoudt 2 zetels. 29% Van de ondervraagden zegt nog niet te weten op wie ze gaat stemmen op 2 maart.

Onderzoeksbureau AHA verricht wekelijks voor RTV Drenthe een peiling voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. Op 26 februari volgt de laatste peiling. Elke vrijdag wordt de peiling van de stemming bekend gemaakt op Radio en TV Drenthe in het nieuwsprogramma Drenthe Nu.

In dezelfde peiling werden de Drenten ook ondervraagd over actuele thema's. Bij de eerste meting ging het om interesse in de provinciale politiek en het belang van een eigen provinciaal bestuur. De uitkomsten daarvan worden zaterdagmiddag op Radio Drenthe bekendgemaakt in het programma Cassata op weg naar de Statenverkiezingen van 2 maart, tussen 12.15 en 14.00 uur.
Provincie:
Tag(s):