maandag, 5. september 2011 - 9:49

Quadrijder met vuurwapen veroorzaakt ongeval

Maastricht

Een 32-jarige Maastrichtenaar is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval met zijn quad. De bestuurder reed met hoge snelheid door het centrum van Maastricht en eindigde bij de Silexstraat tegen een boom door de bocht te missen. Bij de man werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Daar is op de Keurmeestersdreef mogelijk een schot mee gelost, meldt de politie.

De politie ontving een melding over een quad die door de binnenstad van Maastricht zou scheuren. De quad had geen kentekenplaat. Wat later meldt een getuige dat op de Keurmeestersdreef een schot is gelost. De quad wordt dan ook in de omgeving gezien.

Agenten zien de quad vervolgens rond 03:20 uur rijden op de Via Regia. Ze geven de bestuurder een stopteken dat wordt genegeerd. De bestuurder rijdt
ervandoor en bij de Goudenweg raakt de verdachte even uit het zicht. Die wordt even later aangetroffen liggend voor de quad, die tegen een boom tot stilstand is gekomen. Al snel vinden de agenten bij de verdachte een doorgeladen vuurwapen aan die meteen wordt veilig gesteld. De Maastrichtenaar is naar het ziekenhuis gebracht met onder meer een bekkenbreuk.

Dezelfde nacht heeft de politie de woning van de verdachte aan de Josua de Gravelaan in Maastricht doorzocht. Daar werden een rookgranaat en drie alarmpistolen in beslag genomen. Op de plek waar een schot werd gelost heeft de politie een huls in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):